Review van Bullguard antivirus

bullgurad internet security en antivirus

 

De leveranciers van antivirus scanners proberen de producten door extra functies beter te maken dan andere soortgelijke scanners. Zo kunnen er extra spamfilters zijn toegevoegd aan het product waardoor het beter en vernieuwend is. BullGuard Antivirus is een van de fabrikanten die zijn product behoorlijk heeft vernieuwd ten opzichte van de vorige versie, dit in positieve zin.
Naast dat er veel nieuwe functies in de software zitten, heeft het ook een andere uitstraling gekregen. Zo zijn er in het hoofdvenster veel panelen te vinden waarbij je kunt kiezen voor de antivirus en spamfilter functies. Ook zijn er componenten te vinden die je alleen vindt in BullGuard security suite. Toch verschilt dit niet heel erg van de vorige versie, behalve een nieuw paneel en daarbij de optie om naar links of rechts te kunnen schuiven. Je kunt ook nog prima voor die oude look kiezen wanneer je dat gewend ben. Daar heb je een speciaal icoon voor en zo hoef je niet aan de nieuwe versie te wennen.

BullGuard antivirus komt goed uit de testen

BullGuard antivirus is goed uit de testen gekomen van onafhankelijke laboratoria waaraan de producten meedoen. Van alle twaalf testen heeft BullGuard aan tien van die meegedaan en heeft voor allen het VB100 certificaat ontvangen. De vraag is natuurlijk naar aanleiding waarvan die certificering wordt uitgereikt.

AV-Test instituut gaat de ingeschreven antivirusprogramma’s af op het gebruiksgemak, maar ook de prestaties en bescherming. Hierbij kan elk onderdeel zes punten krijgen met een totaalscore van 18 punten. BullGuard behaalde maar liefst 16,5 punten. Wat dus erg hoog is.
Het brede scala van antivirussoftware wordt uitvoerig bestudeerd en bij de opsporingstests heeft de geavanceerde BullGuard Advanced+ de hoogste waardering ontvangen. Ook behaalde zij de realword dynamische test waarbij wordt gemeten hoe het product de malware sporen van de computer verwijderd. Dat is ten slotte wat een virusscanner moet doen en dat doet de BullGuard goed. Deze antivirus staat aan de top van de markt en is daarom een echte aanrader.

De meeste gedownloade malware werd herkend en vernietigd door BullGuard, maar de URL-detectie functie doet het ook goed. Die laatst functie ligt zelfs gemiddeld 50 procent hoger dan andere scanners.

bullgaurdAntiphishing
Overheidssites of andere gevoelige sites kunnen je inlogggevens heel simpel gezegd stelen en dat zijn zogenoemde phishing websites. Die kun je blokkeren en dat kan door middel van BullGuard Safe Browsing te gebruiken. Deze software gebruikt dezelfde functie als bij het blokkeren van malware hostende URL’s. Hoewel je bij veel andere antivirusprogramma’s een extra spamfilter moet kopen heeft BullGuard dat in de basis antivirus geïntegreerd. Met een paar knoppen kun je die aan of uit zetten. Zo wordt bijvoorbeeld je inkomende email gefilterd en dat is mogelijk met onder andere Microsoft Outlook, IncrediMail, thunderbird en Windows Live Mail.

Je hoeft je bij de extra functies dus geen zorgen te maken over die spamfilters. Het programma zet zelfs de emailadressen op een whitelists wanneer je daar veel mails naar toestuurt. Ook kun je hier handmatig adressen aan toevoegen. De software kent wel een blacklist, maar is af te raden. Spammers kunnen namelijk een alias maken van een adres dat op de blacklist staat en zo alsnog binnen komen in je mailbox.

Over het algemeen houdt de spamfilter heel veel tegen, maar ongeveer 20 procent glipt daar doorheen. En wanneer een bericht in de spam is gekomen die daar niet hoort, dan kun je hem alsnog lezen, want BullGuard gooit de spammails niet weg.

De conclusie van deze antivirus review
BullGuard antivirus is er in vergelijking met andere software er positief op vooruitgegaan en komt duidelijk goed uit de genomen testen. Hiermee heb je een goed programma in handen zodat virussen geen kans meer maken op je computer. Bullguard ligt kwa prijs iets onder het gemiddelde vergeleken met andere antivirus software maar biedt zo als de test laten zien een uitstekende bescherming en daarmee heeft dit product een uitstekende prijs kwaliteitverhouding

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.