Een gratis antivirusscanner gebruiken?

Onder de virusscanners zijn gratis en betaalde versies te vinden. Het is vanzelfsprekend dat de meeste mensen kiezen voor gratis variant, want besparen is altijd aantrekkelijk. Echter, het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed kijkt naar de bescherming die de gratis software biedt. Selecteer een aantal gratis virusscanners die je op het gebied van bescherming aanspreken en ga vervolgens via de zoekmachine op zoek naar ervaringen met deze software. Lees je in de ervaringen van anderen ook negatieve berichten? Streep deze antivirusscanner dan af en controleer de recensies van de volgende antivirusscanner op je lijstje. Er zijn meerdere gratis virusscanners die het heel goed doen, dus zo kom je vanzelf bij een goede optie uit.

gratis

Is de gratis virusscanner echt gratis?
Het is belangrijk om te weten dat het woord ‘gratis’ heel veel gebruikt wordt om mensen aan te trekken, terwijl ‘gratis’ eigenlijk helemaal niet van toepassing is. Het is dus aan te raden om hier goed op te letten bij het maken van je keuze. Er zijn zeker gratis antivirusscanners die echt helemaal gratis zijn, maar er zijn er ook die na een maand of een kwartaal toch kosten in rekening gaan brengen. Het gaat hier om de virusscanners die je een probeerversie, of een trial, bieden. Deze mag je gratis testen voor een bepaalde, relatief korte, periode. Na deze periode moet je de software kopen of moet je er een bedrag voor betalen per maand, kwartaal of bijvoorbeeld per jaar. Dit is ook wel de abonnementsvorm. Als je echt een gratis beveiling wilt, controleer dan goed of de gekozen antivirusscanner echt gratis blijft en het niet om een probeerversie (trial) gaat.

De bekendste kosteloze aanbieders zijn

Gebruik ze niet door elkaar
In sommige gevallen is het niet erg om meerdere producten met dezelfde werking met elkaar te combineren. Het kan zelfs leiden tot een beter resultaat. Bij een malware scanner is dit niet het geval. Hier geldt dat overdaad schaadt. Zorg er dus voor dat je echt maar één anti virus scanner gebruikt en dat je niet meerdere virusscanners door elkaar laat lopen. Kies voor een enkele antivir die jou de bescherming biedt die jij nodig hebt om veilig te kunnen werken met je laptop of computer. Zo biedt Microsoft standaard een beveiligingsprogramma aan bij de aankoop van een nieuwe laptop of computer. Als je een andere scanner besluit te installeren, zorg er dan voor dat deze standaard beveiling niet actief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *