Je VPN behoeften vaststellen

Elke gebruiker zal net andere VPN behoeften hebben en de beste manier om de beste VPN service voor jouw en jouw behoeften te vinden is door je behoeften duidelijk te definiëren voordat je gaat shoppen. Je kan er zelfs achter komen dat je helemaal geen VPN nodig hebt omdat jouw huis-router oplossingen kan aanbieden die je behoeften vervullen. Laten we een aantal vragen bekijken die je aan jezelf zou moeten stellen om de verschillende VPN features aan te stippen die het best bij jouw behoeften aansluiten.

Om duidelijk te zijn, aan veel van de volgende vragen kan op verschillende niveaus voldaan worden door een enkele provider, maar de vragen worden zo gesteld, dat je gaat denken aan wat voor jou het belangrijkste is voor jouw persoonlijke gebruik

Heb je beveiligde toegang nodig tot je Thuis-Netwerk?

Als je slechts beveiligde toegang wilt tot je thuisnetwerk als je weg bent, dan heb je echt geen VPN nodig om daaraan te voldoen. Dit is niet eens een geval waarbij de tool overdreven is voor de taak, het is gewoon de verkeerde tool. Een remote VPN service provider geeft je beveiligde toegang tot een remote netwerk (zoals een uitgangsknooppunt in Amsterdam), niet toegang tot je eigen netwerk.

Wat je nodig hebt voor beveiligde toegang tot je thuis netwerk is een VPN server die vanuit jouw router draait, of van een verbonden apparaart (zoals de Raspberry Pi of een ‘altijd-aan’ desktop computer. Ideaal gezien draai je de VPN server op routerniveau voor de beste beveiliging en het minimale stroomverbruik. Daarom raden we je aan om ofwel je router naar DD-WRT te flashen (dat zowel de client mode en de VPN server ondersteunt) of een router te kopen die een VPN server ingebouwd heeft zoals de Nighthawk X6 routers.

 

een home network

Ben je op zoek naar Veilig Casual Browsen?

Een geweldige manier om VPN’s te gebruiken, zelfs voor zij die niet per se veiligheid of privacy bewust zijn, is het beveiligen van het casual gebruiken van een computer en mobiele apparaten op afstand. Als je de Wi-Fi in het koffiehuis, op het vliegveld, in het hotel of terwijl je aan het reizen bent gebruikt heb je geen idee of de verbinding die je gebruikt wel veilig is.

De router zou oude of aangetaste firmware kunnen draaien. De router zou zelfs kwaadaardig kunnen zijn en je data kunnen opslaan. De router kan verkeerd zijn ingesteld en andere gebruikers op het netwerk kunnen door jouw data gaan snuffelen op jouw laptop of mobiel apparaat. Je hebt totaal geen garantie dat een onbekende Wi-Fi hotspot veilig is, ofwel door slechte configuratie, of kwaadaardige bedoelingen, waardoor je data voor het oprapen komt te liggen.

In het geval van zulke scenario’s heb je geen heftige VPN provider nodig met veel bandbreedte om je email en Facebook en web-browsen te beveiligen. Het is verstand om een betaalde oplossing zodat je niet beperkt wordt in het gebruik van je bandbreedte.

Wil je je geo-locatie aanpassen?

Als je doel is om het te laten lijken alsof je in een ander land bent, om content te zien die alleen beschikbaar is een ander land (Zoals bijvoorbeeld de BBC Olympische spelen uitzendingen die je alleen in het VK kan zien, of YouTube videos die je niet kan zien buiten de VS) dan zal je een VPN service nodig hebben met servers die gelokaliseerd zijn in de geografische regio waar je het virtuele netwerk wilt uitstappen. Wil je toegang tot materiaal uit de VK zoals de Olympische spelen uitzendingen? Zorg er dan voor dat jouw provider VK servers heeft. Heb je een V.S. IP adres nodig zodat je ongestoord YouTube videos kan kijken? Kies een provider met een lange lijst van uitgangen in de V.S. Zelfs de beste VPN provider is nutteloos als ze geen toegang bieden aan IP addressen in de geografische regio die jij nodig hebt.

zwart wit fotoHeb je behoefte aan Anonimiteit ?

Als je behoefte hebt aan iets serieuzers dan het kijken van Netflix, of het op afstand houden van een hacker in een koffiehuis die door je sociale media activiteit heen snuffelt, dan moet je eens wat beter gaan letten op de details van een VPN service provider die je overweegt. Je wilt een provider die geen logs bewaard en een zeer grote gebruikers basis heeft. Hoe groter de service, des te meer mensen er zijn die informatie door elke poort sturen, en daarom is het lastiger om één gebruiker uit de mensenmassa te vissen.

veel mensen vermijden VPN providers die buiten de Verenigde Staten gevestigd zijn met de gedachte dat VS recht ze zou dwingen om alle VPN activiteit bij te houden. Echter, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, heeft de VS geen wetgeving voor VPN providers die gevestigd zijn in de VS. Ze kunnen wellicht worden overgehaald om via een ander rechtssysteem data te overhandigen, maar er zijn geen vereisten om die data überhaupt te bewaren. Naast zorgen omtrent het loggen, is een grotere zorg het type VPN protocol en de encryptie die ze gebruiken (omdat het waarschijnlijk is dat er kwaadaardige deren zullen proberen om verkeer te analyseren en proberen uit te vinden waar je je daadwerkelijk bevindt). Het overwegen van loggen, het protocol, en de encryptie standaarden is een goede start om over te gaan naar de volgende sectie van deze gids waar we onze vragen zullen verschuiven van vragen die focussen op jouw behoeften naar vragen die focussen op de eigenschappen van de VPN Providers.

Nu je je VPN behoeften in kaart heb gebracht is het tijd om een VPN server uit te zoeken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.